Paní Martina Pojmonová z Pardubic je ve velkém a s úspěchem podávala na oslavě svých kulatin. Aby se neschvátila, ugrilovala placky doma a pak jen přihřívala v kotlovém grilu.
Potom brambory smíchejte s ostatními surovinami, z hmoty vytvarujte placičky a grilujte na přímém ohni, případně na grilovací pánvi z obou stran dozlatova.
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7
spolu s mnoha dalšími recepty
Guláš jako z hospody patří mezi jídla oblíbená davy. Co všechno do něj patří, kolik majoránky přidat a použít rajčatový protlak? Otázek kolem guláše se vždy najde spoustu, připravit nejlepší guláš vám pomůže šéfkuchař Ondřej Slanina. Má v...
Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...
Toužíte po vodě bez pachuti chloru a s vědomím, že jste pro její přirozenost učinili maximum? Řešením je vodu filtrovat. K tomu skvěle slouží filtrovací karafy a konvice. Napustíte do nich vodu a cestou dovnitř nebo ven – záleží, jakou...
Možná si ji pamatujete jako malou Gertie z filmu E.T. Mimozemšťan, sympatickou Lucy z romantické komedie 50× a stále poprvé nebo coby jednoho z Charlieho andílků. Americká herečka Drew Barrymore ale v posledních letech boduje především jako...
Používání divokých bylin, plevelů a květů v kuchyni patří k trendu, kterým se řídí ti nejlepší šéfkuchaři i cukráři. Buďte jako a oni a vyrazte na louku pro jedlé květy, se kterými jídlo doslova rozkvete, i když je za okny pošmourno. Rychle...
Vítězka soutěže MasterChef Kristína Nemčková sbírá zkušenosti v zahraničí, nyní pracuje v jako sous chef v nejlepší restauraci světa - Geranium v Dánsku. Pro Apetit píše o trendech ve světě, tentorkát popsala kuchyňskou techniku brining.
...