Postup
Brambory: Oloupané brambory rozkrájíme na čtvrtky dáme na plech vyložený pečícím papírem pokapeme olejem, osolíme, opepříme, přidáme kmín a majoránku. Vše promícháme a dáme do předehřáté trouby na 150 - 180 stupňů celsia. Pečeme asi 20 minut podle typu brambor.
Maso: Na roládky si rozklepeme 2 plátky vepřového masa,osolíme, opepříme a potřeme harisou (popřípadě hořčicí nebo chilli pastou), poklademe plátky šunky a zarolujeme do roládek. Konce spíchneme párátkem aby se nám roládka nerozbalila.
Na pánev si dáme trochu oleje a roládky zprudka ze všech stran opečeme, (podle chuti ještě můžete přidat jakýkoliv druh koření). Poté maso podlijeme 1 dcl vody, zmírníme oheň a dusíme až se voda skoro odpaří a zůstane v pánvičce jen šťáva.
Maso vyjmeme a do pánve vložíme žampiony, které ve šťávě opečeme, zalijeme smetanou a zahustíme lžičkou másla rozmíchanou se stejným množstvím hl.mouky. Provaříme.
Připravíme si nahřáté talíře, naaranžujeme nejdříve opékané brambory, přídáme omáčku a na omáčku položíme rozříznutou roládku.
Nazdobíme podle vlastní fantazie