Vepřové roládky s omáčkou a česnekovými bramborami

Vepřové roládky s omáčkou a česnekovými bramborami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Suroviny

vepřové maso 2
kotlety, kýta
šunka kuřecí 4
či vepřová
harissa
na potření (může být i hořčice či chilli pasta)
žampiony 50 g
smetana
máslo 1 PL
mouka pšeničná hladká 1 PL
brambory
oloupané
česnekový olej
kmín
majoránka (drhnutá)
sůl
a pepř

Postup

1

Brambory: Oloupané brambory rozkrájíme na čtvrtky dáme na plech vyložený pečícím papírem pokapeme olejem, osolíme, opepříme, přidáme kmín a majoránku. Vše promícháme a dáme do předehřáté trouby na 150 - 180 stupňů celsia. Pečeme asi 20 minut podle typu brambor.

2

Maso: Na roládky si rozklepeme 2 plátky vepřového masa,osolíme, opepříme a potřeme harisou (popřípadě hořčicí nebo chilli pastou), poklademe plátky šunky a zarolujeme do roládek. Konce spíchneme párátkem aby se nám roládka nerozbalila.

3

Na pánev si dáme trochu oleje a roládky zprudka ze všech stran opečeme, (podle chuti ještě můžete přidat jakýkoliv druh koření). Poté maso podlijeme 1 dcl vody, zmírníme oheň a dusíme až se voda skoro odpaří a zůstane v pánvičce jen šťáva.

4

Maso vyjmeme a do pánve vložíme žampiony, které ve šťávě opečeme, zalijeme smetanou a zahustíme lžičkou másla rozmíchanou se stejným množstvím hl.mouky. Provaříme.

5

Připravíme si nahřáté talíře, naaranžujeme nejdříve opékané brambory, přídáme omáčku a na omáčku položíme rozříznutou roládku.

Nazdobíme podle vlastní fantazie

Autor: st-ivik

Obchod Apetit