Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Broskvový džem

Přidejte k broskvím lehce kyselá jablka a vznikne neodolatelný džem. Vybavte se k palačinkám a k pečivu.

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: Na cca 1,2 litru
Doba přípravy: Do hodiny
P
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 1 kg broskví
    • 300 g očištěných kyselejších jablek
    • 400 g krupicového cukru
    • 100-200 g cukru
    • lžička kyseliny citronové

Příprava jídla

1 Většinu z 1 kg broskví (nejlépe bělomasých) ponořte do vařící vody a rychle oloupejte, vypeckujte a vykrájejte i všechny případné ,otlačky‘.

2 Vařte za stálého míchání s 300 g očištěných kyselejších jablek, nastrouhaných, a 400 g krupicového cukru.

3 Až směs zhoustne (cca po 30 minutách), přidejte dalších 100–200 g cukru se lžičkou kyseliny citronové a zbývající broskve (oloupané a nakrájené na kousky) a cca 5 minut povařte, aby svařenina byla stejnoměrná, ochutnejte, případně doslaďte a znovu provařte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

10x letní džem

Broskve a nektarinky

REKLAMA

Přidat komentář