Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Angreštový džem

Představte si čerstvé křupavé pečivo a k němu lahodný džem z angreštu a jablek. Pusťte se do zavařování! 

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
32 (hlasy)
Počet porcí: Na cca 1¼ litru
Doba přípravy: Do hodiny
PT35M
Vaření 0:35
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 1 kg angreštu
    • 200 g kyselejších jablek
    • ½ kg krupicového cukru
    • 350 g cukru
    • vrchovatá lžičku kyseliny citronové

Příprava jídla

1 1 kg angreštu, očištěného, vařte za stálého míchání s 200 g kyselejších jablek, očištěných a nastrouhaných, a ½ kg krupicového cukru (můžete přidat rozčtvrcený vanilkový lusk).

2 Až směs zhoustne (asi po půl hodině), přidejte 350 g cukru a vrchovatou lžičku kyseliny citronové a asi pět minut vařte, aby směs byla kompaktní, případně doslaďte a znovu provařte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Broskvová marmeláda s vanilkovou příchutí

10x letní džem

Džem či marmeláda doma a jednoduše

REKLAMA

Přidat komentář