Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chléb se sušenými rajčaty

Díky kouskům sušených rajčat a sýru proměníte aromatický chléb v báječné jídlo na malý hlad. Je vynikající ještě teplý, ale pokud ho necháte vychladnout, zvláční a zpevní.

Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Vzejití kvásku: 15 minut Kynutí těsta: 2 hodiny
PT45M
Pečení 0:45
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 250 g hladké pšeničné mouky
    • 250 g hladké celozrnné mouky
    • 1 balíček sušeného droždí
    • 1 lžíci soli
    • 1 lžíci krupicového cukru
    • 3 lžíce olivového oleje + asi 1 lžíci na vymazání formy a potření chleba
    • 300 ml vody
    • tymián nebo rozmarýn, nasekaný
    • 8–10 černých oliv na posypání

    Na náplň:

    • 170 g sušených rajčat v oleji
    • 200 g mozzarelly
    • 1 lžíci hrubé mořské soli

     

Příprava jídla

1. Do misky dejte cukr, lžíci mouky, vodu (o teplotě kolem 37 stupňů) a droždí. Promíchejte, přiklopte a nechte v teple vzejít. Až tekutina začne pěnit (tak za čtvrt hodiny), znamená to, že droždí vzešlo.

2. Do větší mísy nasypte oba druhy mouky spolu se solí (dobré je sypat je přes cedník nebo síto, aby se mouka provzdušnila) a promíchejte. Přidejte vzešlý kvásek, olej a opatrně přilévejte vodu. Vypracujte poměrně tuhé těsto, které se nelepí. 

3. Zapracujte i kousky sýra, rajčat a většinu rozmarýnu. Nechte pod utěrkou vykynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem; trvá to padesát minut až dvě hodiny. 

4. Troubu předehřejte na 200 ˚C, horkovzdušnou na 180 ˚C. Formu na biskupský chlebíček vymažte olejem, případně ještě vyložte pečicím papírem. Těsto přesuňte do formy.

5. Povrch potřete olivovým olejem, posypte solí, olivami i zbylými bylinkami a pečte půl až tři čtvrtě hodiny, dokud těsto nezezlátne. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Focaccia s fíky a kozím sýrem

Těstoviny se sušenými rajčaty

Sýrové koláčky s pikantní náplní

Salsa

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.83

Přidat komentář