Tvarohový Cheescake

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Tvarohový Cheescake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Těsto:
1 vejce
150 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
50 g moučk. cukru
50 g hery
minišpetka soli

Tvarohová náplň:
2 žloutky
120 g cukru
1/8 l mléka
1/2 vanilkového pudinku
citronová kůra a šťáva
500 g tvarohu
sníh ze dvou bílků



Smícháme mouku s práškem do pečiva a moučkovým cukrem, osolíme, uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce a přidáme vločky hery, vidličkou (a pak rukama) vypracujeme v těsto. Tím pokryjeme dno vymazané a vysypané dortové formy, můžeme udělat i okraj (ale ten se ze zkušenosti většinou "sveze"). Kdo má rád těsto tenké, stačí poloviční dávka (ale dejte mi vědět, jak půlíte vejce;). Formu s těstem dáme do předehřáté trouby při 150°C propéct (cca na 10 minut) a mezitím si připravíme náplň. Žloutky rozšleháme metličkou s cukrem, mlékem a pudinkem, přidáme citr. šťávu a kůru a nakonec tvaroh (dávka je na běžnou dortovou formu, jeden čas jsem měla takovou větší, do té bylo dobré dělat náplň ze tří tvarohů a vše tedy patřičně znásobit). Poté ušleháme sníh a pozvolna ho vmícháme do tvarohové směsi. Tuto pak vyklopíme na těsto ve formě, vyrovnáme stěrkou a pečeme při 150-160°C než je náplň tuhá, to trvá minimálně hodinu. Optimální stav je, že povrch koláče nezhnědne ani není "vlhký", neměl by ani popraskat, ale co už:) Po vyndání z trouby většinou tvarohová hmota maličko sedne.
Autor: mitula

Obchod Apetit