Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Tvarohový Cheescake

Popis receptu: 
Aetheřiny klenoty
Autor: Alena Hoznauerová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Těsto: 1 vejce 150 g hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 50 g moučk. cukru 50 g hery minišpetka soli Tvarohová náplň: 2 žloutky 120 g cukru 1/8 l mléka 1/2 vanilkového pudinku citronová kůra a šťáva 500 g tvarohu sníh ze dvou bílků

Příprava jídla

Smícháme mouku s práškem do pečiva a moučkovým cukrem, osolíme, uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce a přidáme vločky hery, vidličkou (a pak rukama) vypracujeme v těsto. Tím pokryjeme dno vymazané a vysypané dortové formy, můžeme udělat i okraj (ale ten se ze zkušenosti většinou "sveze"). Kdo má rád těsto tenké, stačí poloviční dávka (ale dejte mi vědět, jak půlíte vejce;). Formu s těstem dáme do předehřáté trouby při 150°C propéct (cca na 10 minut) a mezitím si připravíme náplň. Žloutky rozšleháme metličkou s cukrem, mlékem a pudinkem, přidáme citr. šťávu a kůru a nakonec tvaroh (dávka je na běžnou dortovou formu, jeden čas jsem měla takovou větší, do té bylo dobré dělat náplň ze tří tvarohů a vše tedy patřičně znásobit). Poté ušleháme sníh a pozvolna ho vmícháme do tvarohové směsi. Tuto pak vyklopíme na těsto ve formě, vyrovnáme stěrkou a pečeme při 150-160°C než je náplň tuhá, to trvá minimálně hodinu. Optimální stav je, že povrch koláče nezhnědne ani není "vlhký", neměl by ani popraskat, ale co už:) Po vyndání z trouby většinou tvarohová hmota maličko sedne.
REKLAMA

Přidat komentář