Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečné semifreddo s drobenkou

Zejména děti ocení tuhle úžasnou sladkou pochoutku.

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Na 2 litry
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení: 6 hodin
PT15M
Pečení 0:15
Italská

Ingredience

    • 340 g nahrubo (i se slupkou) strouhaných jablek Granny Smith
    • 1 lžička mleté skořice
    • 1 lžíce strouhané kůry z biocitronu
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 3 vejce
    • 2 žloutky
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 220 g krupicového cukru
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • vaflové kornouty k podávání

    Na drobenku

    • 150 g prosáté hladké mouky
    • 75 g krupicového cukru
    • 80 g másla, rozpuštěného

     

Příprava jídla

1 V nekovové míse dobře promíchejte strouhaná jablka, skořici, citronovou kůru a šťávu.

2 Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu z vodní lázně a nechte zchladnout.

3 Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Pak přimíchejte jablečnou směs. Ve dvoulitrové kovové nádobě mrazte šest hodin nebo přes noc.

4 Předehřejte troubu na 180 °C. V míse dobře promíchejte přísady na drobenku. Vysypte na plech vyložený pečicím papírem, rozhrňte a pečte v troubě asi 15 minut dozlatova. Vyjměte a nechte vychladnout.

5 Před podáváním semifreddo rozdělte do kornoutů a obalte v drobence.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Švestkový koláč s makovou drobenkou

Medové semifreddo s mákem

REKLAMA

Přidat komentář