Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švestkové semifreddo

Udělejte si doma zmrzlinu podle italského receptu. Ozdobte ovocem a pusťte se do ní.

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Na 2 litry
Doba přípravy: Do 20 minut
Chlazení: 6 hodin
PT6M
Vaření 0:06
Italská

Ingredience

    • 3 vejce + 2 žloutky
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 220 g krupicového cukru
    • 500 ml smetany ke šlehání, ušlehané
    • 825 g švestkového kompotu, scezeného a pokrájeného
    • červený rybíz a borůvky k podávání

Příprava jídla

1 V míse nad vodní lázní šlehejte vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr 6–8 minut do zhoustnutí. Nechte zchladnout.

2 Zlehka krém zamíchejte do šlehačky. Kompotované švestky rozmixujte a opatrně je vmíchejte do směsi. Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin či přes noc. Podávejte ozdobené rybízem a borůvkami.

NĚCO NAVÍC: Zvýrazněte chuť několika lžícemi portského, marsaly nebo jiného likérového vína.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Medové semifreddo s mákem

REKLAMA

Přidat komentář