
Cuketový koláč
Užívejte si léto a zeleninu. Tenhle koláč s klidem předložte i zapřísáhlým masožravcům.
Vydání: 2009/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 35 minut
Pečení 35 minut
P
Ingredience
- cca 400 g listového těsta, rozváleného na pečicím papíru
- 3 menší cukety, na tenká kolečka
- 2 stroužky česneku, na plátky
- 2–3 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce mascarpone
- 50 g strouhaného parmazánu
- sůl a pepř
Příprava jídla
1 Zahřejte troubu na 200 °C. Těsto rozložte i s pečicím papírem na plech. Vytvarujte asi dvoucentimetrové okraje.
2 Cukety a česnek smočte v oleji a pořádně osolte a opepřete. Mascarpone smíchejte s půlkou parmazánu a natřete jím dno koláče. Navrch dejte cukety v řadách tak, aby se plátky lehce překrývaly. Pečte 15 minut, pak posypte parmazánem a pečte ještě 15–20 minut.
2 Cukety a česnek smočte v oleji a pořádně osolte a opepřete. Mascarpone smíchejte s půlkou parmazánu a natřete jím dno koláče. Navrch dejte cukety v řadách tak, aby se plátky lehce překrývaly. Pečte 15 minut, pak posypte parmazánem a pečte ještě 15–20 minut.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Andrea Turoková
27. Červen 2010 15:59
Zdenka Kadlecová
25. Červenec 2015 14:38
Bohumila Dost
14. Srpen 2015 10:55
Soňa Nováčková
2. Srpen 2017 12:19
Mirka Matoušková
8. Srpen 2017 12:04
Renata Zi
4. Prosinec 2018 23:07