
Těstoviny s karamelizovanou cibulí a modrým sýrem
Těstoviny s cibulkou vytvoří skvělou sladkokyselou chuť. Přidejte pikantní sýr a podávejte se sklenkou vína. Báječná večeře.
Vydání: 2009/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 10 minut
Vaření 10 minut
P
Ingredience
- 1–2 lžíce olivového oleje
- 2–3 červené cibule, oloupané a nakrájené na tenké klínky
- 2 lžičky (přírodního) cukru
- 4 lžíce balzamikového octa
- 300 g penne nebo jiných krátkých těstovin
- 150 g smetanového sýra s modrou plísní
- 2 lžíce opražených piniových semínek
- sůl
Příprava jídla
1 Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej. Rozložte na ni cibuli a opečte ji doměkka, párkrát ji obraťte. Přidejte cukr a ocet, zvyšte plamen a zahřívejte, aby cibule zkaramelizovala.
2 Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Pak je slijte a smíchejte s cibulí a sýrem. Jezte sypané piniovými semínky.
2 Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Pak je slijte a smíchejte s cibulí a sýrem. Jezte sypané piniovými semínky.
Přidat komentář