Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí kuskus

Udělejte si kořeněný kuskus na indický způsob. Báječný recept z jednoho hrnce. 

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
61 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
PT1H
Vaření 1:00
Maso Indická

Ingredience

    • 2 lžičky kurkumy
    • 1 lžíce koření garam masala
    • 8 kuřecích stehenních řízků (ideálně s kostí a kůží, tzv. špalíčky)
    • sůl
    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • 2 cibule, jemně pokrájené
    • 3 stroužky česneku, na plátky
    • 500 ml kuřecího vývaru
    • velká hrst zelených oliv
    • šťáva a kůra z 1 biocitronu
    • 250 g kuskusu
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky

Příprava jídla

1 V misce smíchejte kurkumu a garam masalu a v polovině směsi obalte kuřecí maso. Lehce osolte. Ve větším hrnci zahřejte jednu lžíci oleje a deset minut na něm smažte kuře kůží dolů. Otočte a smažte další dvě minuty. Pak kuře vyjměte z pánve. Do pánve vlijte druhou lžíci oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek dozlatova, přidejte zbytek koření a minutu míchejte. Pak zalijte vývarem, přihoďte olivy a přiveďte k varu. Snižte plamen a do pánve vraťte maso.

2 Přiklopte pokličkou a nechte vařit zhruba čtyřicet minut. Pak maso vyjměte a udržujte ho v teple. Hrnec sundejte z ohně a do vývaru vmíchejte citronovou šťávu a kuskus. Tekutina by měla kuskus úplně zalít – pokud je jí málo, přilijte vroucí vodu. Přiklopte poklicí a nechte kuskus pět minut měknout a nasáknout veškerou tekutinu. Pak navrch kuskusu položte maso, posypte citronovou kůrou i petrželkou a podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář