Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rozmarýnové jehněčí a pečené brambory

Výborný letní oběd z jednoho hrnce. Vůně pečeně s česnekem a rozmarýnem.
Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 25 minut
P
Maso Česká

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 8 jehněčích kotlet (nebo 4 vepřové)
    • 1 kg brambor, oloupaných a nakrájených na čtvrtky
    • 4 snítky rozmarýnu
    • 4 stroužky česneku, neoloupané
    • 250 g třešňových rajčátek, ideálně na větvičce
    • 1 lžíce balzamikového octa

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Polovinu oleje zahřejte v pekáčku a z obou stran na něm opečte maso tak, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Pak ho vyjměte, do pekáčku vlijte zbytek oleje, přihoďte brambory a opékejte je čtyři až pět minut. Přidejte rozmarýn, česnek a nakonec i maso.

2 Pekáček vložte do trouby a pečte dvacet minut. Poté položte navrch třešňová rajčátka a pokapejte je balzamikovým octem. Pečte dalších pět minut, dokud nebudou rajčátka svraštělá. Podávejte rovnou z pekáče.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář