Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Orientální rizoto

Vajíčka s jinou tváří.

Vydání: 2004/5
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Asijská

Ingredience

    • svazek jarní cibulky
    • lžíci másla
    • lžíci kari
    • 400 g rýže, propláchnuté a odkapané
    • 700 ml horkého drůbežího vývaru
    • 4 vejce
    • 225 g uzeného lososa (nejlevnější jsou odřezky)

Příprava jídla

1. Cibulku jemně nakrájejte, a to bílou i zelenou část, a dejte každou z nich zvlášť. Máslo rozpusťte ve velké pánvi a vsypte do něj bílou část cibulek, poprašte kari a několik minut smažte na mírnějším ohni, až cibulka zesklovatí. Přidejte rýži a promíchejte, aby se zrnka obalila máslem a kořením.

2. Zalijte horkým vývarem a uveďte do varu. Jednou promíchejte, pět minut povařte. Oheň stáhněte na nejnižší stupeň, pánev přikryjte a vše potom 15 minut duste.

3. Mezitím uvařte vejce. Vodu v kastrůlku uveďte do mírného varu, vložte vajíčka a vařte 5 až 6 minut (žloutek by měl zůstat ještě trošku tekutý). Ochlaďte studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na kousky.

4. Rýži vsypte do nádoby, ve které ji chcete podávat, přidejte kousky lososa a cibulkovou nať; vidličkou promíchejte. Osolte, opepřete, posypte vajíčky a lehce promíchejte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Rizoto je rychle a opravdu vyborne jidlo. Misto lososa jsem pridala uzeneho tolstolobika (4krat levnejsi) a na chuti to neubralo.
Obrazek uzivatele
Doporučuju, výborný, jednoduchý... to já ráda

Přidat komentář