Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní rajčatová omáčka

Na opravdu dobrou rajčatovou omáčku potřebujete dokonale zralá rajčata. Tuto omáčku využijete do rychlých těstovinových jídel i na pizzu.
Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: Na cca 700ml
Doba přípravy: Do hodiny
+ chladnutí, pečení 20 minut
P
Omáčka Italská

Ingredience

    • 1 kg zralých rajčat, nejlépe italských vejčitých (soudkovitých)
    • 5 stroužků česneku, neloupaných
    • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 1 lžička červeného vinného octa
    • 1 lžička krupicového cukru
    • mořská sůl a čerstvě drcený černý pepř
    • 40 g čerstvých bazalkových lístků

Příprava jídla



1
Zahřejte troubu na 200 °C. Do spodní části každého rajčete vyřízněte mělký křížek velký asi dva centimetry. Rajčata pak vložte spolu s česnekem do pekáče nebo zapékací mísy vyložené nepřilnavým pečicím papírem. Pečte patnáct až dvacet minut, aby se slupky začaly oddělovat a rajčata změkla. Vyjměte z trouby a nechte trochu zchladnout.



2 Rajčata i česnek oloupejte a nasekejte nahrubo. Vložte do mísy, přidejte olej, ocet, cukr, sůl, pepř a bazalku, důkladně promíchejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kečup à la provençale

Jablíčka z ráje

REKLAMA

Přidat komentář