Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuskus nasladko po sicilsku

Mandle, datle, rozinky, čokoláda, akátový med a spousta dalších skvělých přísad činí z tohoto pokrmu opravdovou pochoutku. 

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 50 g rozinek
    • 100 ml cointreau
    • 2 lžíce akátového medu
    • šťáva z 1 pomeranče
    • 3 lžičky javorového sirupu
    • 50 g mandlí se slupkou
    • ¼ lžičky skořice
    • 250 g kuskusu
    • 2 lžíce oleje z arašídů
    • 250 ml vroucí osolené vody
    • 50 g jader pistácií
    • 50 g datlí bez pecek
    • 50 g čokolády na vaření
    • 50 ml medu

Příprava jídla

1 50 g rozinek namočte do 100 ml cointreau. Smíchejte 2 lžíce akátového medu, šťávu z 1 pomeranče a 3 lžičky javorového sirupu. Opražte 50 g mandlí se slupkou, rozdrťte, část přidejte ke směsi spolu s ¼ lžičky skořice. 250 g kuskusu zalijte ochuceným medem, rukama propracujte.

2 Zapracujte 2 lžíce oleje z arašídů. Nechte hodinu odležet, pak míchejte a pomalu zalijte 250 ml vroucí osolené vody. Nechte zakryté stát. 50 g jader pistácií opražte a podrťte. Nasekejte 50 g datlí bez pecek. Nastrouhejte 50 g čokolády na vaření. Svařte 50 ml medu, šťávu z 1 pomeranče a trochu vody, nechte zchladnout.

3 V kuskusu rozbijte hrudky, vmíchejte rozinky s nálevem, pistácie, datle, zbylé mandle, čokoládu, trochu skořice a strouhané bio pomerančové kůry. Pokapejte medovým sirupem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Medové dezerty

REKLAMA

Přidat komentář