Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová žebírka, dozlatova potíraná medem a pikantně okořeněná

Jednoduchá ,středověká‘ lahůdka, kterou ani nejde jíst jinak než rukama. Ideální na posezení s přáteli!
Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování: 24 hodin Pečení: 60 minut
P
Marináda Česká

Ingredience

    • 5 kg vepřových žebírek

    Na marinádu:
    • 400 g medu
    • 500 ml kečupu
    • 100 ml oleje
    • 50 g soli
    • 2 l vody
    • 200 g kořenicí směsi s medem (např. Marináda žebírka medová, Kotányi)

    K podávání:
    • klasický český chléb
    • omáčka sweet chilli sauce

Příprava jídla

1. Všechny přísady na marinádu promíchejte v míse. Nalijte na žebra a nechte v chladu odležet, nejlépe čtyřiadvacet hodin. Maso díky tomu náležitě nasákne všemi chutěmi a vůněmi.

2. Vyjměte žebra z marinády a zhruba hodinu je pečte v troubě při teplotě 170 stupňů, v horkovzdušné při 150 stupních.

3. Podávejte s chlebem a omáčkou sweet chilli sauce.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
tak jsem si to vyzkoušel a je to hnus !!!!!
Obrazek uzivatele
žebírka s marinádou připravenou od Kotányi jsou jedním z nejlepších jídel :) to se ti to jídlo SATANE asi moc nepovedlo :D
Obrazek uzivatele
Opravdu vydařený recept, jako příloha se hodí čerstvá zelenina, mrkev, řapíkatý celer a okurka;-)

Přidat komentář