Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Petrželková majonéza

Svěží varianta majonézy s česnekem a citronovou šťávou.
Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Studená omáčka a dip Ostatní

Ingredience

    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 100 ml olivového oleje
    • 200 ml slunečnicového oleje
    • 2 žloutky
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • citron s octem
    • ½ stroužku utřeného česneku
    • 75 g nasekané hladkolisté petrželky
    • sůl

Příprava jídla

1 Smíchejte 1 lžíci citronové šťávy s 1 lžící bílého vinného octa. V hrnku promíchejte 100 ml olivového oleje a 200 ml slunečnicového oleje. V robotu prošlehejte 2 žloutky a 1 lžičku dijonské hořčice a lehce osolte.

2
Robot nechte puštěný a přidejte pár kapek oleje a promíchejte. Postup opakujte do spotřebování oleje. Přidejte citron s octem, ½ stroužku utřeného česneku a 75 g nasekané hladkolisté petrželky.

3 Dochuťte solí a pepřem. Přidejte pár kapek teplé vody, případně citronové šťávy. Vychlaďte a podávejte s lososem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář