Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bleskové tuňákové tousty s fazolemi

Pomazánku si můžete připravit ­dopředu a uchovat v chladu. Se salátem vydá za lehký oběd.
Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 12 toustů
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Sendvič Italská

Ingredience

    • 12 tenčích plátků bagety
    • 400g konzervu bílých fazolí ve vlastní šťávě, slitých a opláchnutých
    • 150g konzervu tuňáka v olivovém oleji, slitou (olej nechte stranou)
    • hrst nahrubo nasekaných lístků petržele
    • 2 rajčata, nakrájená na kolečka
    • 1 malou červenou cibuli, jemně nakrájenou sůl a pepř na dochucení
    • případně olivový olej a citron na zakápnutí

Příprava jídla

1. Plátky bagety opečte v toustovači, nebo – lépe – všechny najednou na plechu v troubě. Mezitím v misce vidličkou lehce rozmačkejte fazole. Přilijte k nim dvě lžíce olivového oleje z tuňáka a poté přidejte rozdrobené kousky ryby. Zlehka přimíchejte petržel, podle chuti osolte a opepřete.

2. Až bude bageta opečená, pokapejte ji trochou oleje z tuňáka. Na každý plátek chleba položte kolečko rajčete a na něj pak lžíci fazolové směsi; pokud nějaká zbude, uložte ji do lednice, bez problémů vydrží až dva dny. Ozdobte cibulkou, zakápněte trochou oleje (pokud ten z tuňáka už došel, použijte klasický olivový), případně citronovou šťávou a podávejte.

Tip apetitu
Bílé fazole Bonduelle v mírně slaném nálevu jsou proslulé svou kvalitou a neobsa­hu­jí ,éčka‘ ani cukr. 400g plechovka je běž­ně k dostání za cca 25 Kč.  
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zdravé mlsání v karanténě

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.10

Přidat komentář