Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s lososem, jahodami a fenyklem

Stylová lahůdka za pár minut. Kombinace toho nejlepšího, co sezona nabízí.Podávejte s křupavým celozrnným pečivem.
Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát

Ingredience

    • 200 g uzeného lososa, natrhaného
    • na proužky
    • 1 velkou bulvu fenyklu, rozkrojenou napůl a pokrájenou na jemné proužky
    • 50 g rokety
    • 200 g zralých jahod bez stopek, rozpůlených
    • citronová šťáva (nemusí být)

    Na zálivku:

    • 4 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce bílého vinného octa
    • 1 lžíci kremžské hořčice
    • 1 lžičku tekutého medu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. V misce smíchejte přísady na zálivku, dochuťte pepřem a solí a dejte stranou. Lososa (podle chuti pokapaného citronovou šťávou, záleží jen na vás), fenykl, roketu a jahody dejte do jiné mísy.

2. Salát přelijte zálivkou a jemně ho promíchejte, aby se všechno pokrylo dresinkem. Jestli chcete, ještě salát dolaďte nahrubo rozdrceným černým pepřem.

Tip apetitu

Skvělou volbou pro tenhle recept je italský bílý vinný ocet Fattorie Giaccobazzi. Má delikátní chuť, protože se vyrábí z vybraných vín a zraje v dubových sudech. Nabízí Albert, 500 ml vyjde na 37 Kč.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.10

Přidat komentář