
Drobenkový koláč s angreštem a mandlemi
Na chatě, u babičky, na letní oslavě nebo k nedělní kávě - k letní pohodě patři ovocný koláč, tak si ho upečte. Tenhle chutná skvěle s kysanou smetanou.
Vydání: 2009/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Na 8 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 50-60 minut
Pečení 50-60 minut
P
Ingredience
- 250 g vychlazeného másla, nakrájeného
- 250 g hladké mouky
- 125 g mletých mandlí
- 125 g třtinového cukru (ideálně typu muscovado)
- 350 g angreštu, čerstvého či mraženého
- 85 g krupicového cukru
- 50 g plátků mandlí
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 190 °C. Pečicím papírem vyložte plech o rozměrech 27 × 18 centimetrů.
2 Z másla, mouky, mletých mandlí a cukru prsty vytvořte drobenku. Pak dvě třetiny drobenky opatrně natlačte na dno plechu. Pokryjte angreštem, posypte krupicovým cukrem a zbytek drobenky smíchejte s plátky mandlí a směsí pokryjte vršek koláče.
3 Pečte padesát minut až hodinu, dokud koláč nezezlátne a ovoce nezačne trochu probublávat. Posypte krupicovým cukrem a nechte v plechu vychladnout. Nakrájejte a servírujte; ideálně se zakysanou smetanou.
2 Z másla, mouky, mletých mandlí a cukru prsty vytvořte drobenku. Pak dvě třetiny drobenky opatrně natlačte na dno plechu. Pokryjte angreštem, posypte krupicovým cukrem a zbytek drobenky smíchejte s plátky mandlí a směsí pokryjte vršek koláče.
3 Pečte padesát minut až hodinu, dokud koláč nezezlátne a ovoce nezačne trochu probublávat. Posypte krupicovým cukrem a nechte v plechu vychladnout. Nakrájejte a servírujte; ideálně se zakysanou smetanou.
Přidat komentář