Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Drobenkový koláč s angreštem a mandlemi

Na chatě, u babičky, na letní oslavě nebo k nedělní kávě - k letní pohodě patři ovocný koláč, tak si ho upečte. Tenhle chutná skvěle s kysanou smetanou.
Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Počet porcí: Na 8 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 50-60 minut
P
Koláč Česká

Ingredience

    • 250 g vychlazeného másla, nakrájeného
    • 250 g hladké mouky
    • 125 g mletých mandlí
    • 125 g třtinového cukru (ideálně typu muscovado)
    • 350 g angreštu, čerstvého či mraženého
    • 85 g krupicového cukru
    • 50 g plátků mandlí

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 190 °C. Pečicím papírem vyložte plech o rozměrech 27 × 18 centimetrů.

2 Z másla, mouky, mletých mandlí a cukru prsty vytvořte drobenku. Pak dvě třetiny drobenky opatrně natlačte na dno plechu. Pokryjte angreštem, posypte krupicovým cukrem a zbytek drobenky smíchejte s plátky mandlí a směsí pokryjte vršek koláče.

3 Pečte padesát minut až hodinu, dokud koláč nezezlátne a ovoce nezačne trochu probublávat. Posypte krupicovým cukrem a nechte v  plechu vychladnout. Nakrájejte a servírujte; ideálně se zakysanou smetanou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Švestkový koláč s makovou drobenkou

REKLAMA

Přidat komentář