Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cheesecake s bílou čokoládou

Aboslutní skvost mezi dezerty, který vypadá složitější, než ve skutečnosti je. Pusťte se do toho!
Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení přes noc
P
Dort Americká

Ingredience

    • 300 g kvalitní bílé čokolády
    • 600 g čerstvého krémového sýra (například Fénix)
    • 290 ml 40% smetany ke šlehání
    • 50 g moučkového cukru
    • 170 g malin
    • 5 lžic malinové marmelády
    • 85 g oválných amaretových sušenek nebo jiné čajové pečivo
    • 200 g malých jahůdek a hrst borůvek

Příprava jídla

1 Čokoládu nalámejte do skleněné misky a pak ji zahřívejte nad vroucí vodou (dno se nesmí dotýkat vody). Za stálého míchání metlou nechte čokoládu úplně rozpustit. Vyšší chlebíčkovou formu lehce vytřete olejem a vyložte potravinářskou fólií.

2 Sýr, smetanu a cukr promíchejte a vmíchejte do téměř zchladlé čokolády. V jiné míse promíchejte 50 g malin se dvěma lžícemi marmelády.

3 Polovinu čokoládové hmoty vlijte do formy, navrch dejte maliny s marmeládou a přelijte zbytkem hmoty. Navrch vyskládejte sušenky spodní stranou vzhůru a dejte chladit na minimálně šest hodin, nejlépe však přes noc.

4
Dejte stranou 6 jahod, zbytek přepulte a v hrnci zahřejte se zbytkem marmelády, dokud vám ovoce krásně nezměkne. Rozmixujte tyčovým mixérem a propasírujte přes jemné síto. Pokud je omáčka příliš tuhá, přidejte pár kapek vody.

5 Těsně před servírováním opatrně vyklepněte cheesecake z formy, navrch dejte všechno zbylé ovoce a přelijte ovocnou omáčkou. Zbytek omáčky přendejte do misky a podávejte k dortu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
tento recept je skvely, ale potrebuje jednu dost podstatnu upravu - do ohriatej smotany je treba pridat balicek (6 ks) platkovej zelatiny, inak cheesecake vobec nestuhne. a cukor uplne vynechavam - cokolada je dost sladka.

Přidat komentář