
Kuřecí prsa na liškách
Lišky a kuřecí prsa dušená v portském víně provoní tymián, cibule a česnek.
Vydání: 2009/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 20 minut
Vaření 20 minut
P
Ingredience
- oříšek másla
- 1 cibule, nadrobno nakrájená
- 2 stroužky česneku, na plátky
- 4 kuřecí prsa (nejlépe s kůží)
- 2 vrchovaté hrsti lišek, očištěných a pokrájených
- 50 ml portského vína
- 1 snítka tymiánu
- 100 ml kuřecího vývaru nebo vody
- 150 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce hladké mouky
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
1 V pánvi rozpusťte máslo a doměkka na něm osmahněte cibuli a česnek. Přidejte kuřecí prsa (nejdřív kůží dolů) a opečte je ze všech stran. Osolte, opepřete, přihoďte lišky, asi tři minuty poduste a pak vlijte portské. Víno nechte odpařit, pak vhoďte do pánve snítku tymiánu, zalijte vývarem (nebo vodou) a přiveďte k varu.
2 Deset minut vařte, pak přidejte smetanu prošlehanou s moukou a dalších deset minut mírně vařte. Podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte s bramborovými noky, knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
2 Deset minut vařte, pak přidejte smetanu prošlehanou s moukou a dalších deset minut mírně vařte. Podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte s bramborovými noky, knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Přidat komentář