Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbové škvarky

Klasický a generacemi ověřený houbový recept.
Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření cca 1 hodina 20 minut
P
Česká

Ingredience

    • 300 g syrového sádla, pokrájeného na kostičky
    • 2 lžíce sádla
    • 100 g lesních, nejlépe lupenatých hub (růžovka, václavka, bedla, eventuálně žampion), nadrobno pokrájených
    • šťáva z ½ citronu
    • sůl

Příprava jídla

1 Sádlo vložte do hrnce a škvařte do rozpuštění (můžete i v domácí pekárně na program Marmeláda).

2
Mezitím v pánvi rozehřejte dvě lžíce sádla, vsypte houby, osolte je a pět minut je bez pokličky duste do poloměkka.

3
Do vyškvařeného sádla vmíchejte podušené houby, citronovou šťávu, osolte a ještě pět až deset minut na plotýnce míchejte. Vlijte do čistých sklenic a skladujte v chladu. Podávejte s čerstvým chlebem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové hody

Houbové hody

Houby v kuchyni

Přidat komentář