Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nektarinky pošírované v citronové trávě

Díky tomuto receptu získáte úžasný sirup a nektarinky můžete podávat se zmrzlinou nebo jogurtem.

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 20-30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Zavařenina Středomořská

Ingredience

    • 3 nektarinky, naříznuté mělce do kříže (asi 2 × 2 cm)
    • 3 bílé nektarinky, naříznuté mělce do kříže (asi 2 × 2 cm)
    • 1,3 kg krupicového cukru
    • 1 vanilkový lusk, podélně rozříznutý
    • 1 stvol citronové trávy, podélně přepůlený

Příprava jídla

1 Do hrnce dejte 2 litry vody, cukr, citronovou trávu, vanilkový lusk a zvolna zahřívejte do rozpuštění cukru. Přiveďte k varu a vařte 10–15 minut. Vložte nektarinky.

2 Vystřihněte z papíru na pečení kolo o průměru hrnce a položte ho na hladinu – díky tomu nektarinky zůstanou ponořené a povaří se stejnoměrně. Nechte je deset až patnáct minut zlehka probublávat, až budou na omak měkké.

3 Vyjměte nektarinky a vzniklý sirup uchovejte. Ovoce po desetiminutovém zchladnutí oloupejte. Nektarinky rozdělte do pohárů, přelijte sirupem a podávejte s oblíbenou zmrzlinou nebo s hustým jogurtem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Broskve a nektarinky

REKLAMA

Přidat komentář