Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rýže s vejci a krevetami

Osvědčená lehce pikantní klasika, kterou zvládne i úplný začátečník.

Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
24 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Zelenina Asijská

Ingredience

    • 250 g dlouhozrnné rýže
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 2 stroužky česneku, nasekané najemno
    • 1 červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená na proužky
    • 2 vejce, prošlehaná
    • 200 g mraženého hrášku
    • 1 svazek jarních cibulek, na tenká kolečka
    • 250 g mražených předvařených krevet, povolených
    • 1 lžíce sójové omáčky + trochu navíc

Příprava jídla

1 Rýži zalijte 600 ml vody, přiveďte k varu, přiklopte a 10 minut nechte zvolna probublávat, aby se většina vody vsákla. Vypněte sporák a nechte 5 minut stát.

2 Ve woku nebo velké pánvi zahřejte olej. Vsypte česnek a chilli papričku a 10 vteřin opatrně opékejte, aby se nepřipekly. Vsypte rýži, scezenou a okapanou, minutu zprudka smažte za stálého míchání a pak ji shrňte k jedné straně pánve. Na volné místo vlijte vejce a míchejte je, aby se srazila. Až budou skoro hotová, promíchejte s rýží, vsypte hrášek, po 2 minutách přidejte krevety a sójovou omáčku, prohřejte a podávejte.

Na stůl dejte sójovou omáčku, aby si každý mohl doladit pokrm podle chuti.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lehce a zdravě

Přidat komentář