Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Quiche s pórkem, houbami a sýrem

Jedna z variant tradičního francouzského receptu, zkuste zakomponovat žampiony a pórek, chybět samozřejmě nemůže smetana a výborný sýr.
Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
58 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
+ chlazení, pečení 40 minut
P
Chléb a pečivo Francouzská

Ingredience

    • 1 dávka těsta, v 25cm formě a předpečená
    • 25 g másla
    • 4 malé pórky, na kolečka a propláchnuté
    • 250 g drobných hnědých žampionů, na plátky
    • 2 velká vejce
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 150 g ementálu nebo gruyèru
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Troubu zahřejte na 200 °C. V rendlíku zahřejte máslo a 10 minut na něm do změknutí opékejte pórek; pak zvyšte plamen a přisypte houby. Opékejte ještě 5 minut a pak sejměte z vařiče. Prošlehejte vejce se smetanou, vmíchejte pórek s houbami a polovinu sýra. Osolte a opepřete.

2
Směs vlijte do předpečeného korpusu, posypte zbylým sýrem a pečte 20–25 minut, aby náplň ztuhla a byla zlatohnědá. Nechte zchladnout ve formě, nakrájejte a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pórek vařte i zapékejte

Pórek vařte i zapékejte

20 jídel do krabičky

Houby v kuchyni

Přidat komentář