Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuskus s chorizem a cizrnou

Lahůdka s chorizem a cizrnou
Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 250 g kuskusu
    • zeleninový vývar z kostky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 200 g ostrého paprikového salámu (choriza)
    • 1 cibuli, nakrájenou na kostičky
    • 1 lžičku sladké papriky
    • 400 g konzervované cizrny, scezené
    • 430 ml drůbežího vývaru
    • sůl a pepř na dochucení
    • čerstvou zelenou petrželku na ozdobu

Příprava jídla

Připravte kuskus v zeleninovém vývaru podle návodu. Na pánvi rozpalte olej a opečte uzeninu, nakrájenou na plátky. Vyjměte a dejte stranou. Do oleje přisypte cibuli a opékejte ji 5–6 minut. Přimíchejte papriku, po minutě přidejte cizrnu a kuřecí vývar. Do pánve vraťte uzeninu a vše ještě 2 minuty prohřívejte. Přelijte přes kuskus a ozdobte petrželkou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Rychlé, pikantní a dobré. Poprvé jsem tak vyzkoušela cizrnu a teď patří k mým oblíbeným!
Obrazek uzivatele
a uz jsi zkusila Chummus??? fantastická a zdravá náhražka vaječné majonézy stojí za tu námahu. Je třeba použít mixér: uvařená cizrna s vývarem (ne moc,přidat dle konzistence), olivový olej (naopak moc), tahini (tchina) - to je sezamové máslo, česnek, citronová šťáva, mletý římský kmín (cumin),sůl, pepř,lze i chilli...s plackami a čerstvou zeleninou,olivami a zeleninou na kyselo člověka ani nenapadne, že je to nejen bezmasé, ale dokonce i bezmléčné!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.14
Obrazek uzivatele
Prosím Vás, nemůžu vidět recepty, kde se kuskus zalívá horkým vývarem jako instantní nudle! Kuskus je těstovina a správně se připravuje vařením v páře. Pokud doma nemáte hrnec na vaření kuskusu, vařte jej v páře jako kynuté knedlíky. Kuskus před vaření promíchejte s trochou vody - jen pokropit a malou lžičkou olivového oleje. Při vaření v páře jej musíte pravidelně promíchat rukama - podle potřeby dokropit vodou, nebo přidat kapku oleje. Vaří se cca 20 - 30 minut do změknutí. PO UVAŘENÍ MUSÍ KUSKUS ZŮSTAT SYPKÝ. Tak si prosím toto jídlo nepleťte s naší kaší.
Obrazek uzivatele
skvele rychle a chutne jedlo, ktore zasyti. cibula je lepsia na platky, kuskusu je treba viac (cca 400g) a drubezi vyvar je tam zbytocny...

Přidat komentář