Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí prsa plněná vínem a pekany

Nádivka s oříšky, hroznovým vínem a voňavým estragonem a kuřecí maso pečené na másle, slibují nevšední gurmánský zážitek. 
Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
pečení 20-25 minut
P
Maso Středomořská

Ingredience

    • 6 prsních nebo stehenních kuřecích řízků s kůží
    • hoblinky másla na maso + na smažení a vymazání pekáčku
    • 1 malá cibule, jemně nasekaná
    • 2 lžíce čerstvé strouhanky
    • 18 bobulí modrého vína, přepůlených, bez jader
    • 12 pekanových ořechů, hrubě nasekaných
    • 2 lžíce nasekaných estragonových lístků
    • sůl a pepř
    • nastrouhaná kůra z 1 biopomeranče
    • bageta k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Maso podélně nařízněte, abyste ho mohli rozevřít jako knihu, a ještě ho trochu naklepejte.

2
Máslo rozehřejte v pánvi, přihoďte cibuli a opékejte tři minuty. Když změkne, přidejte strouhanku, kuličky vína, pekanové ořechy a estragon; krátce osmahněte a dochuťte solí i pepřem. Nádivkou naplňte masa, přes řez přetáhněte kůži, případně spíchněte párátkem. Pak maso opatrně poskládejte do máslem vymazaného pekáčku a na každý kousek položte pár hoblinek másla. Dejte do trouby a pečte 20–25 minut dozlatova. Krátce před vytažením z trouby posypte pomerančovou kůrou. Podávejte s bagetou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

7 receptů s vínem

Přidat komentář