Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomalu pečená srnčí kýta

Dopřejte masu na červeném víně čas, který potřebuje. Odměnou vám bude nevšední gurmánský zážitek.

Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
112 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
Opékání 10 minut
PT1H30M
Pečení 1:30
Maso Česká

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2–3 lžíce másla + trochu na zjemnění
    • 2 mrkve, nahrubo nastrouhané
    • 140 g kořenové petržele, nahrubo nastrouhané
    • 100 g celeru, nahrubo nastrouhaného
    • 2 cibule, nahrubo nasekané
    • 2 stroužky česneku, na plátky
    • 5 lžic hladké mouky, ochucené solí a pepřem
    • 1 kg vykostěné srnčí kýty, nakrájené na kostky velikosti sousta
    • 2 lžíce rybízové marmelády
    • 450 ml kvalitního červeného suchého vína
    • 450 ml hovězího vývaru
    • 2 snítky tymiánu
    • 1 bobkový list
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Rozehřejte velký hrnec s těžkým dnem – nejlépe litinový –, dejte do něj většinu olivového oleje a másla a osmahněte mrkev, petržel, cibuli i celer. Po zhruba 4–5 minutách přihoďte česnek a míchejte další minutu.

2 Hladkou mouku vsypte do většího sáčku, vložte do něj kýtu a protřeste, aby se ze všech stran obalila. Zeleninu v hrnci shrňte k jedné straně a na volné místo dejte zbytek oleje i másla, plamen zvyšte na maximum a osmahněte ze všech stran maso, tak aby se zatáhlo a veškerá vůně a šťáva zůstaly uvnitř. Pak maso i zeleninu vyndejte.

3 Do hrnce přidejte rybízovou marmeládu, červené víno a přiveďte k varu, přilijte vývar a vhoďte tymián, bobkový list, promíchejte a do hrnce vraťte maso i zeleninu. Přiveďte k varu.

4 Přiklopené přendejte do trouby a pečte minimálně hodinu a půl. Po vytažení z trouby dochuťte solí, pepřem a zjemněte máslem. Podávejte s bagetou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na listopad

Menu na listopad

Srnčí ragú se žampiony

Daňčí závitek po znojemsku

Srnčí s perníkovou omáčkou

7 receptů s vínem

Lovecká sezona. 28 zvěřinových receptů

20 zvěřinových receptů

Co se dá vařit v pomalém hrnci?

Vařte a servírujte maso s červeným vínem

Výběr pro milovníky poctivé porce masa

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborný recept! Kombinovala jsem s bramborovymi plackami a moc nám chutnalo.
Obrazek uzivatele
Robil som toto skvelé jedlo v nedeľu na obed, ja fantastické!
Obrazek uzivatele
Nemělo to chybu!!!!

Přidat komentář