Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zabaglione s hrozny

Máte chuť na něco sladkého, ale nechcete trávit čas dlouhým pečením? Co zkusit tuhle italskou klasiku?

Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Nápoj Italská

Ingredience

    • 4 žloutky
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 1 lžíce kukuřičného škrobu
    • 150 g marsaly
    • 16 kuliček bílého vína, přepůlených, bez jader

Příprava jídla

1 Žloutky dejte do středně velké, ohnivzdorné mísy, přidejte cukr a kukuřičný škrob a elektrickým ručním šlehačem našlehejte do světlé a nadýchané hmoty; trvá to asi 3 minuty. Pak po lžičkách přidávejte marsalu a prošlehávejte.

2 Mísu pak postavte na hrnec s vroucí vodou a šlehejte 5 až 10 minut na hustý, lesklý a světlý krém. Kuličky vína rozdělte do čtyř pohárků a přelijte zabaglione. Ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu s hroznovým vínem

Menu s hroznovým vínem

7 receptů s vínem

Přidat komentář