Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2536 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 32 g
Tuky 124 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte chuť na něco sladkého, ale nechcete trávit čas dlouhým pečením? Co zkusit tuhle italskou klasiku?

Suroviny

třtinový cukr 1 PL
škrob 1 PL
marsala 150 g
přepůlené, bez jader

Postup

1

Žloutky dejte do středně velké, ohnivzdorné mísy, přidejte cukr a kukuřičný škrob a elektrickým ručním šlehačem našlehejte do světlé a nadýchané hmoty; trvá to asi 3 minuty. Pak po lžičkách přidávejte marsalu a prošlehávejte.

2
Mísu pak postavte na hrnec s vroucí vodou a šlehejte 5 až 10 minut na hustý, lesklý a světlý krém. Kuličky vína rozdělte do čtyř pohárků a přelijte zabaglione. Ihned podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč