Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šalotky v balzamikovém octě

Úžasné šalotky s balzamikovým octem uvítáte při grilování nebo k obložené míse při posezení s přáteli.
Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Na čtyři 500 ml sklenice
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 25 minut
P
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 1,5 kg malých šalotek nebo perlových cibulek
    • 1 l bílého vinného octa
    • 150 ml olivového oleje
    • 140 g třtinového cukru
    • 1 lžíce soli
    • 1 lžička drceného černého pepře
    • 2 hrsti bazalkových lístků
    • 100 ml balzamikového octa

Příprava jídla

1 Dejte šalotky do velké mísy či hrnce a spařte je vroucí vodou. Nechte minutu stát a pak sceďte. Až šalotka zchladne tak, že ji půjde vzít do ruky, oloupejte ji.

2
Nyní připravte nálev. Vinný ocet, olivový olej, 600 ml vody, třtinový cukr, sůl, pepř a bazalku přiveďte v hrnci k varu. Ztlumte a nechte zvolna probublávat asi tři minuty. Přidejte šalotky a zvolna vařte osm až deset minut do změknutí. Děrovanou naběračkou vyberte z hrnce cibulky i bazalku a přemístěte je do zavařovacích sklenic. Zbylou tekutinu vařte zprudka ještě pět minut. Vypněte a vmíchejte balzamikový
ocet.

3 Nálevem zalijte šalotky, uzavřete sklenice a nechte odpočívat na chladném a temném místě aspoň tři dny. Pokud budete při ochutnávání dodržovat hygienu a vždy si vezmete na nabírání čistý nůž nebo lžičku, vydrží nejméně tři měsíce.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář