Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Podzimní piccalilli

Úžasná chuťovka, která skvěle doplní třeba sýrové prkénko. Zkuste zavařit květák, cibulku a hrušky se zázvorem a koriandrem.
Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Na 10 skleniček po 250 ml
Doba přípravy: Více než hodinu
+ nasolování přes noc, vaření 15 minut
P
Zavařenina Americká

Ingredience

    • 2 malé květáky, rozebrané na malé růžičky
    • 400 g perlových cibulek či malých šalotek, oloupaných
    • 600 g cuket, nakrájených na kostky o hraně asi 2 cm
    • 6 pevných hrušek, bez jádřince a nakrájených na 2cm kostky
    • 100 g soli
    • 1,7 l jablečného octa
    • 4–5 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný najemno
    • 2 lžíce semen koriandru
    • 3 lžíce hnědých hořčičných semen
    • 300 g třtinového cukru
    • 8 lžic kukuřičného škrobu
    • 6 lžic anglického hořčičného prášku
    • 3 lžičky kurkumy

Příprava jídla

1 V míse promíchejte zeleninu, hrušky, sůl a 2 litry studené vody. Přikryjte a nechte odstát přes noc.

2 Další den sceďte, krátce propláchněte a dejte do hrnce. Přidejte ocet, zázvor, koriandr, hořčičné semínko a cukr. Přiveďte k varu a nechte bublat 8–10 minut; zelenina a ovoce by měly částečně změknout, ale stále zůstat pevné. Sceďte a tekutinu uchovejte.

3
V jiném hrnci smíchejte škrob, práškovou hořčici, kurkumu a za stálého míchání přilévejte horký vinný nálev; měli byste získat hladký krém. Začněte za stálého míchání znovu zahřívat, asi po 4 minutách by měla směs dostatečně zhoustnout. Přidejte zeleninu a plňte do zavařovacích skleniček. Po zchladnutí můžete jíst hned, ve spíži vydrží až tři měsíce.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
je to dobré, moc dobré!
Obrazek uzivatele
8- 10 minut varu je zbytečně moc, kousky se dost rozvářely, takže jsem musela ubrat a taky je to příliš mnoho octa. Nevím, jaký přesně měli autoři receptu na mysli, ale je to úděsně kyselé. Piccalili s menším objemem octa, případně trošku naředěným, nebo jemným vinným octem je lepší. Možná příště narazím na superjemný jablečný ocet, taky si ho můžu nakonec udělat.
Kukuřičný škrob se musí nejdřív pečlivě rozmíchat v trošce studené vody, hned přidávat v receptu- " horký vinný nálev"...je nesmysl, když už tak octový a pokud se škrob nerozmíchá a postupně nezahřívá, tak hrudkuje. I škrobu je zbytečně moc, možná má neutralizovat tu příšernou kyselost, uvidíme po měsíci, jak se to rozleží.
Recept si příště rozhodně upravím, výsledek není ideální.

Přidat komentář