Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaná zelenina z trouby

Zeleninu z trouby upečte ve chvíli, kdy potřebujete vyprázdnit lednici. Do pekáče totiž můžete přidat cokoli od zeleniny přes sýry, uzeniny až po zbytky, jako jsou vařené brambory či těstoviny.
Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
85 (hlasů)
Počet porcí: Pro 2-3 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 40 - 50 minut
P
Zelenina Česká

Ingredience

    • 1 červená paprika
    • 2–3 rajčata nebo pořádná hrst třešňových rajčátek
    • 3 brambory (nemusíte je loupat)
    • 5 neoloupaných stroužků česneku
    • 2 cibule
    • 1 cuketa
    • 3 mrkve
    • špetka římského kmínu
    • čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti (tymián, rozmarýn, šalvěj)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • olivový olej na pokapání

Příprava jídla

1 Potáhněte plech pečicím papírem a troubu vyhřejte na 220 stupňů. Zeleninu nakrájejte na stejně velké kusy. Na plech dejte nejdřív mrkev, pokapejte ji olivovým olejem, osolte a posypte římským kmínem. Pak přidejte zbytek zeleniny, ochuťte ji bylinkami dle vlastního výběru, solí, pepřem a pokapejte olejem. Přikryjte alobalem a pečte dvacet minut.

2
Po dvaceti minutách pečení alobal stáhněte, a dopékejte dalších dvacet až třicet minut. Zeleninu jezte horkou buď samostatně jako lehký oběd nebo večeři, nebo podávejte jako přílohu k masu.

NĚCO NAVÍC: Přidat můžete kuřecí maso pokrájené na kousky nebo domácí uzené, anebo zeleninu pět minut před koncem pečení posypte sýrem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd ze zahrádky

Oběd ze zahrádky

Z podzimní zahrádky

REKLAMA

Přidat komentář