Brambory oloupeme (nové jen důkladně umyjeme) a nakrájíme na tenké plátky. Očištěný fenykl a oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, zelenou papriku zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky. Hrášek slijeme a necháme okapat. Do zapékací misky vymazané sádlem dáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, následuje fenykl, poté opět brambory, osolit, opepřit, poté paprika s hráškem, dále brambory, osolit, opepřit, cibule a poslední vrstvou jsou opět brambory, které kromě soli a pepře ochutíme také saturejkou (sušenou nebo čerstvou) a pokapeme vinným octem. Dáme zapéct do vyhřáté treouby, dokud brambory nezezlátnou a nezměknou, trvá to 30-40 minut.
Suroviny
Porce
2
Suroviny
Porce
2
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 316.5 kcal
- Bílkoviny 10 g
- Sacharidy 62.5 g
- Tuky 0 g