Suroviny
brambory
½
kg
nejlépe nové
cibule
1
ks
velká
fenykl
1
střední
hrášek
1
malá
paprika zelená
1
ks
sádlo
na vymazání zapékací misky
pepř
sůl
saturejka
vinný ocet bílý
4
PL
Brambory oloupeme (nové jen důkladně umyjeme) a nakrájíme na tenké plátky. Očištěný fenykl a oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, zelenou papriku zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky. Hrášek slijeme a necháme okapat. Do zapékací misky vymazané sádlem dáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, následuje fenykl, poté opět brambory, osolit, opepřit, poté paprika s hráškem, dále brambory, osolit, opepřit, cibule a poslední vrstvou jsou opět brambory, které kromě soli a pepře ochutíme také saturejkou (sušenou nebo čerstvou) a pokapeme vinným octem. Dáme zapéct do vyhřáté treouby, dokud brambory nezezlátnou a nezměknou, trvá to 30-40 minut.