Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Brambory zapečené s fenyklem

Popis receptu: 
Fenykl je velice zajímavá zelenina. Má specifickou chuť a vůni, která spolu s dalšími skvělými ingrediencemi vykouzlí náramné jídlo.
Autor: Šárka Plchová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Pro 2 osoby 0,5 kg brambor (nejlépe nových) 1 velká cibule 1 střední bulva fenyklu Malá plechovka sterilovaného hrášku 1 zelená paprika Sádlo na vymazání zapékací misky Pepř Sůl Saturejka 4 lžíce vinného octa

Příprava jídla

Brambory oloupeme (nové jen důkladně umyjeme) a nakrájíme na tenké plátky. Očištěný fenykl a oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, zelenou papriku zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky. Hrášek slijeme a necháme okapat. Do zapékací misky vymazané sádlem dáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, následuje fenykl, poté opět brambory, osolit, opepřit, poté paprika s hráškem, dále brambory, osolit, opepřit, cibule a poslední vrstvou jsou opět brambory, které kromě soli a pepře ochutíme také saturejkou (sušenou nebo čerstvou) a pokapeme vinným octem. Dáme zapéct do vyhřáté treouby, dokud brambory nezezlátnou a nezměknou, trvá to 30-40 minut.
REKLAMA

Přidat komentář