
Uživatelský
recept
recept
Vepřová roládka
Popis receptu:
Mám ráda, když je jídlo na talíři pěkně barevné. A to tato roládka, kromě toho, že skvěle chutná, naprosto splňuje.
Autor: Šárka Plchová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
600 g vepřového plecka na roládu
200 g mletého masa (směs bůčku a plecka)
2 vejce uvařená natvrdo
1 mrkev
2 lžíce sterilovaného hrášku
1 červená paprika
Čerstvé bylinky podle chuti
Sůl
pepř
Příprava jídla
Maso na roládu rozklepeme na plát silný cca 1-2 cm. Mleté maso smícháme se zbylými ingrediencemi pokrájenými na kousky a případně hrstí posekaných bylinek. Osolíme a opepříme. Osolený plát potřeme touto náplní a zarolujeme. Ovážeme kuchyňským provázkem a vložíme do pekáčku vymazaného sádlem. Dáme péct do vyhřáté trouby, po 10 minutách podlijeme vodou a pak pečeme podléváme asi 1,5 hodiny, až je maso úplně měkké. Nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší přelitou výpekem.
Přidat komentář