Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Variace na ratatouille

Popis receptu: 
Zeleninová jídla mám obzvláště v oblibě – jsou zdravá, rychlá a dobrá. Tentokrát jsem si pohrála s receptem na ratatouille a přidala do něj naše oblíbené „ostřidlo“ – chilli omáčku sriracha, kterou lze koupit ve vietnamských obchodech.
Autor: Šárka Plchová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1 větší cuketa 1 cibule 3 papriky 3 rajčata 3 lžíce rajčatové passaty 2 jarní cibulky 1 stroužek česneku Hrst bazalky a petrželky Sůl Pepř Olivový olej Chilli omáčka sriracha

Příprava jídla

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli na kostičky a česnek nasekáme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a cibulku. Potom přidáme papriky a smažíme asi 5 minut, přidáme cukety a rajčata a po dalších 3 minutách passatu a trochu srirachy (pozor, je opravdu hodně ostrá). Zmírníme plamen a dusíme, až je všechna zelenina měkká. Osolíme a opepříme, přidáme hrst nasekané bazalky a petrželky a česnek. Ještě minutu prohříváme a vypneme. Jíme samostatně nebo třeba jako přílohu ke steaku.
REKLAMA

Přidat komentář