Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zapečená kedlubna

Popis receptu: 
Kedlubna je báječná zelenina, která je skvělá zasyrova, ale i v různých tepelných úpravách. Pamatuje se, jak ji moje babička v létě přidávala do polévky, já se ji rozhodla naplnit a zapéct.
Autor: Šárka Plchová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Pro 2 osoby: 2 kedlubny 100 g uzeného masa 3 jarní cibulky 100 g sýra balkánského typu 1 lžíce olivového oleje Sůl Pepř

Příprava jídla

Kedlubny oloupeme a rozpůlíme a uvaříme v páře do poloměkka (v parním hrnci to trvá asi 20 minut, podle velikosti kedlubny). Půlky vydlabeme a vydlabanou hmotu smícháme s nasekanou cibulkou, na kostičky nakrájeným uzeným a nalámaným balkánským sýrem. Přidáme olivový olej a pepř, případně sůl, ale raději směs ochutnejte, protože sýr i maso jsou slané. Kedlubny zapečte v troubě, až povrch zezlátne (trvá to asi 20 minut). Podáváme s rýží.
REKLAMA

Přidat komentář