Mořský vlk pečený v solné krustě, podávaný se zeleninovou ratatouille a panenským olivovým olejem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Mořský vlk pečený v solné krustě, podávaný se zeleninovou ratatouille a panenským olivovým olejem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Na 2 porce:
1 mořský vlk o váze asi 700 - 800 g, 1 kg mořské soli, 2 - 3 bílky, snítka čerstvého tymiánu, panenský olivový olej, pepř
Na ratatouille:
1/2 cukety, 1/4 lilku, po 1/2 červené a žluté papriky, 1 šalotka (malá cibulka), 1 stroužek česneku, 1 rajče, pouze oloupaná dužina, nakrájená na kostičky, olivový olej, čerstvé provensálské bylinky, sůl, pepř

Před přípravou ryby odstříháme kuchyňskými nůžkami ploutve a žábry, odstraníme vnitřnosti a rybu řádně omyjeme pod tekoucí vodou. Osušíme ji v papírové utěrce a šupiny neškrábeme! Břišní dutinu ryby ochutíme pepřem a vložíme do ní tymián. Na solnou krustu ušleháme z bílků sníh a promícháme ho s mořskou solí. Troubu předehřejeme na 180°C. Menší část solné směsi rozprostřeme na pečicí plech a navrch položíme rybu. Překryjeme zbývající směsí, vložíme do trouby a pečeme asi 25 až 30 minut. Pokud máme vpichový teploměr můžeme zkontrolovat teplotu ve středu ryby u páteřní kosti, která by měla být 60°C, pokud bude teplota nad 80°C bude maso převařené a bude se příliš rozpadat. Z upečené ryby odstraníme solnou krustu, rybu vykostíme a přesuneme na talíře. Zakápneme olivovým olejem. Na ratatouille na pánvi na rozehřátém olivovém oleji postupně osmahneme všechnu zeleninu pokrájenou na kostičky. Vsypeme do mísy a promícháme. Na pánvi necháme zesklovatět pokrájenou šalotku a česnek, přidáme do zeleniny společně s rajčatovým concassé (pokrájenou dužinou) a nasekanými bylinkami. Promícháme a ochutíme solí a pepřem.
Autor: mitula

Obchod Apetit