Mořský vlk v solné krustě s ratatouille

Mořský vlk v solné krustě s ratatouille

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1029 kcal
Bílkoviny 181 g
Sacharidy 19 g
Tuky 17 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mořský vlk 800 g
sůl mořská 1 kg
bílek 3 ks
tymián 1 snítka
olivový olej
pepř
Na ratatouille
cuketa 0.5 ks
lilek 0.25 ks
paprika červená 0.5 ks
paprika oranžová 0.5 ks
česnek 1 stroužek
rajčata 1 ks
olivový olej
provensálské koření
sůl
pepř

Postup

1

Před přípravou ryby odstříháme kuchyňskými nůžkami ploutve a žábry, odstraníme vnitřnosti a rybu řádně omyjeme pod tekoucí vodou. Osušíme ji v papírové utěrce a šupiny neškrábeme!

2

Břišní dutinu ryby ochutíme pepřem a vložíme do ní tymián. Na solnou krustu ušleháme z bílků sníh a promícháme ho s mořskou solí.

3

Troubu předehřejeme na 180°C.

4

Menší část solné směsi rozprostřeme na pečicí plech a navrch položíme rybu. Překryjeme zbývající směsí, vložíme do trouby a pečeme asi 25 až 30 minut.

Tip: Pokud máme vpichový teploměr můžeme zkontrolovat teplotu ve středu ryby u páteřní kosti, která by měla být 60°C, pokud bude teplota nad 80°C bude maso převařené a bude se příliš rozpadat.

5

Z upečené ryby odstraníme solnou krustu, rybu vykostíme a přesuneme na talíře. Zakápneme olivovým olejem.

6

Na ratatouille na pánvi na rozehřátém olivovém oleji postupně osmahneme všechnu zeleninu pokrájenou na kostičky. Vsypeme do mísy a promícháme.

7

Na pánvi necháme zesklovatět pokrájenou šalotku a česnek, přidáme do zeleniny společně s rajčatovým concassé (pokrájenou dužinou) a nasekanými bylinkami. Promícháme a ochutíme solí a pepřem.

Autor: mitula

Obchod Apetit