Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečné lívanečky s brandy máslem

Lívanečky jsou krásně nadýchané, jablka voní po brandy a zmrzlina se pomalu roztéká. Znáte něco lepšího?

 

Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Smažení 10 minut, vaření 15 minut
PT10M
Opékání 0:10
Chléb a pečivo Ostatní

Ingredience

    • 200 g hladké mouky
    • 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
    • sůl
    • 1 vejce
    • 200 ml mléka
    • slunečnicový olej na smažení
    • vanilková zmrzlina k podávání

    Na jablečný přeliv

    • 250 g jemného třtinového cukru
    • 100 g másla
    • dvě lžíce brandy
    • 4 velká jablka, oloupaná a nakrájená na osminky

Příprava jídla

1 Mouku a prášek do pečiva dejte do velké mísy, přidejte špetku soli a dobře promíchejte. Přidejte vejce a trochu mléka a propracujte dohladka. Poté přilijte zbytek mléka a zpracujte na řídké těsto.

2 Rozehřejte lívanečník, kolečka vymažte trochou oleje a rozlijte do nich po malé naběračce těsta. Nechte jednu minutu, aby lívanečky začaly nabývat, pak otočte a smažte půl minuty z druhé strany, dokud nejsou zlatavé a nadýchané. Dejte do nahřáté mísy – udržujte je teplé – a postupně zpracujte všechno těsto.

3 Vrhněte se na jablečný přeliv: cukr a máslo dejte do pánve a na středním plameni zahřívejte, pak nechte probublávat a za stálého míchání vařte 5 minut. Přidejte brandy a jablečné dílky. Vařte sedm minut, dokud jablka nezměknou. Podávejte s lívanečky, přelité jablečnou šťávou a kopečkem zmrzliny.

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Palačinky a lívance

REKLAMA

Přidat komentář