Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí pilaf s ovocem

Oblíbený pokrm perských princezen chutná ještě líp, když ho připravíte předem a necháte odležet v lednici. Ideální je tedy postupovat do bodu 2 a poté směs rychle zachladit a nechat přes noc v lednici. Pak ji pořádně prohřejte a dokončete podle bodů 3 a 4.
Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Odležení: 8 hodin (přes noc)
P
Asijská

Ingredience

    • 700 ml horkého kuřecího vývaru
    • velkou špetku šafránu
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 cibule, rozpůlené a pokrájené
    • 3 kuřecí prsíčka bez kostí a kůže, pokrájená
    • 1 zarovnanou lžičku orientální kořenicí směsi, například Garam masala
    • 350 g rýže, nejlépe basmati (indická, zvlášť voňavá rýže)
    • 1 svitek skořicové kůry
    • 50 g zavařených brusinek
    • 350 g meruněk, odpeckovaných a rozčtvrcených
    • 100 g pistáciových oříšků
    • 20 g čerstvého koriandru, nasekaného
    • 150 g bílého jogurtu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Šafrán přelijte v míse vývarem a odstavte. Na pánvi na oleji za občasného míchání dozlatova osmažte cibulku. Přidejte kuře i koření a za častého míchání opékejte dvě až tři minuty dozlatova.

2.
Přisypte rýži a za stálého míchání opékejte minutu až dvě, až zrnka zbělají. Přilijte vývar se šafránem, přidejte skořici a brusinky. Osolte a opepřete a vařte, dokud se tekutina nevsákne a rýže není měkká (asi deset minut).

3. Plamen stáhněte na minimum, přidejte meruňky, oříšky a asi třetinu koriandru. Přikryjte a dvě minuty prohřívejte. Stáhněte z plamene a nechte deset minut odstát.

4. Pilaf promíchejte vidličkou a případně dochuťte. Servírujte zakápnuté polovinou jogurtu a ozdobené koriandrem. Zbylý jogurt podávejte zvlášť.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.23

Přidat komentář