Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Krkovička v bylinkovém kabátku

Popis receptu: 
Létu svědčí rychlé úpravy masa – a pokud je to v kombinaci s bylinkami, tak je to o to lepší. A když ještě jako přílohu přidáte čerstvou zeleninku orestovanou na másle, tak to prostě nemá chybu…
Autor: Šárka Plchová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    2 plátky krkovičky Velká hrst čerstvých bylinek podle chuti 2 lžičky dijonské hořčice 3 lžíce olivového oleje Šťáva ze 2 citrónů 300 g fazolových lusků (doporučuji francouzské fazolky) 4 mrkve Sůl Pepř Máslo

Příprava jídla

Nejprve si připravíme bylinkový kabátek. Bylinky nasekáme a promícháme s hořčicí, šťávou z 1 citrónu, 2 lžícemi olivového oleje a pepřem (nejlépe čerstvě mletým). Plátky masa naklepeme a z obou stran potřeme směsí – vetřeme ji do masa a necháme alespoň hodinu, ale klidně i přes noc marinovat. Pozor, maso osolíme až na pánvičce. Mezitím si mrkev nakrájíme na hranolky a fazolky na větší kousky. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej s máslem a fazolky s mrkví na něm opečeme. Osolíme, opepříme, a když začne zelenina zlátnout, zakápneme šťávou z 1 citrónu a ještě tak minutu až 2 restujeme. Na grilovací pánvi si rozpálíme olej a zprudka opečeme maso – po minutě ztlumíme plamen a osolíme. Smažíme 5-7 minut po každé straně. Podáváme na fazolkách s mrkví.
REKLAMA

Přidat komentář