Krkovička v bylinkovém kabátku

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Krkovička v bylinkovém kabátku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

2 plátky krkovičky
Velká hrst čerstvých bylinek podle chuti
2 lžičky dijonské hořčice
3 lžíce olivového oleje
Šťáva ze 2 citrónů
300 g fazolových lusků (doporučuji francouzské fazolky)
4 mrkve
Sůl
Pepř
Máslo
Nejprve si připravíme bylinkový kabátek. Bylinky nasekáme a promícháme s hořčicí, šťávou z 1 citrónu, 2 lžícemi olivového oleje a pepřem (nejlépe čerstvě mletým). Plátky masa naklepeme a z obou stran potřeme směsí – vetřeme ji do masa a necháme alespoň hodinu, ale klidně i přes noc marinovat. Pozor, maso osolíme až na pánvičce. Mezitím si mrkev nakrájíme na hranolky a fazolky na větší kousky. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej s máslem a fazolky s mrkví na něm opečeme. Osolíme, opepříme, a když začne zelenina zlátnout, zakápneme šťávou z 1 citrónu a ještě tak minutu až 2 restujeme. Na grilovací pánvi si rozpálíme olej a zprudka opečeme maso – po minutě ztlumíme plamen a osolíme. Smažíme 5-7 minut po každé straně. Podáváme na fazolkách s mrkví.

Obchod Apetit