Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečený bramborák se zelím a uzeným

Pokud u vás doma bezmasý pokrm neprojde, přidejte do bramboráků uzené maso.

Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
58 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
PT50M
Pečení 0:50
Zelenina Česká

Ingredience

    • 1 lžíce sádla
    • 200 g uzeného bůčku či jiného uzeného masa, na kostičky
    • 1 cibule nasekaná najemno
    • 500g sáček kysaného zelí, slitý a vyždímaný
    • 2 lžičky kmínu + cukr podle chuti (nemusí být)
    • 800 g brambor
    • 2 vejce
    • 4 lžíce hladké mouky
    • 3 stroužky česneku, utřené
    • sůl a pepř + 1–2 hrstky sušené majoránky

Příprava jídla

1 V rendlíku rozehřejte sádlo a opečte na něm cibuli a uzené. Přidejte kysané zelí, posypte kmínem, podlijte trochou vody a 10 minut poduste. Ochutnejte, popřípadě doslaďte.

2 Troubu zahřejte na 200 °C. Brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy, osušte, přidejte vejce, mouku, česnek, majoránku, opepřete, osolte a promíchejte.

3 Pekáček o rozměrech cca 20 × 30 cm vyložte pečicím papírem, případně jen vymažte sádlem, a na dno rozprostřete polovinu těsta. Vložte do trouby a asi čtvrt hodiny pečte. Pekáček vyjměte a troubu ztlumte na 175 °C. Na předpečené těsto pak naklaďte zelnou náplň a vše zakryjte zbylým těstem. Pekáček vraťte do trouby a pečte ještě asi 35 minut dozlatova. Upečené nakrájejte na větší kousky a podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborové knedlíky s uzeným masem

Bramborák

Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
podareny recept

Přidat komentář