Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jalovcová omáčka

Překvapte zajímavou omáčkou s jalovcem, je tak dobrá, že si ji můžete dát jen s knedlíkem. 
Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 30 minut
P
Omáčka Česká

Ingredience

    • 10 sušených jalovčinek, podrcených
    • 1 menší cibule
    • 650 ml hovězího vývaru
    • 30 g másla
    • 30 g mouky
    • vinný ocet
    • víno
    • cukr

Příprava jídla

1 10 sušených jalovčinek, podrcených, a většinu 1 menší cibule, nasekané, zalijte 650 ml hovězího vývaru a přiveďte k varu.

2 Ve větším hrnci na 30 g másla opečte zbylou cibulku, poprašte 30 g mouky a umíchejte světlou jíšku.

3 Tu postupně za stálého míchání zalijte připraveným vývarem, 30 minut povařte, sceďte, prohřejte, případně nařeďte dalším vývarem a dochuťte vinným octem, vínem a cukrem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Česneková omáčka

10x klasická omáčka

REKLAMA

Přidat komentář