Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Povidlová omáčka

Výbornou omáčku provoní skořice, mandlové lupínky a smetana jí dodají jemnou chuť.
Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 20 minut
P
Omáčka Česká

Ingredience

    • 200 g švestkových povidel
    • 500 ml vody
    • 2 lžíce najemno nastrouhaného perníku
    • špetka soli
    • ½ lžičky mleté skořice
    • na špičku nože mletého hřebíčku
    • 25 g rozinek
    • nastrouhanou kůru z 1 biocitronu
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 1 lžičku hladké mouky
    • 25 g nasekaných mandlových lupínků

Příprava jídla

1 200 g švestkových povidel smíchejte s 500 ml vody. Přidejte 2 lžíce najemno nastrouhaného perníku, špetku soli, ½ lžičky mleté skořice, na špičku nože mletého hřebíčku, 25 g rozinek, spařených, nastrouhanou kůru z 1 biocitronu a asi 10 minut vařte.

2
Ve 250 ml smetany ke šlehání rozmíchejte 1 lžičku hladké mouky a vmíchejte ji do povidlové směsi. Poté přidejte 25 g nasekaných mandlových lupínků a ještě asi 10 minut povařte, aby omáčka zhoustla.

3
Podle potřeby doslaďte či dosolte. Ideální k uzenému.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

10x klasická omáčka

16x povidla a co s nimi!

REKLAMA

Přidat komentář