
Uživatelský
recept
recept
Bejgly s lososem
Popis receptu:
Trochu vice prace, zato uspech zarucen.
Autor: Jarmila Kolesárova
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
20 g drozdi
250 ml vlazne vody
400 g hladke mouky
2 lzicky soi
50 g masla
uzeny losos
smetanovy cerstvy syr
rajcata
Příprava jídla
Drozdi a spetku soli rozpustime ve vlazne vode. Vmichame mouky se soli a maslem. Nechame asi 40 minut kynout. Testo prohneteme rozdelime na 12 dilu a vytvarujeme bochanky. Pomoucenym drzadlem mechacky vymackeme uprostred otvro.
Bejgly ponorime na 1 minutu do vrouci vody a nechame okapat. Posypeme sezamem nebo makem a peceme v troube predehrate na 225 stupnu asi 20 minut.
Nechame vychladnout, podelne rozdrojime a oblozime listem salatu, platkem uzeneho lososa a smetanovym cerstvym syrem, ozdobime rajcaty.
Přidat komentář