Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí meruňkový džem z Burgundska

Na venkovských trzích v Burgundsku ho můžete koupit ještě dnes. Obsahuje poměrně málo cukru a žádné konzervanty, takže vydrží jen pár týdnů. Stejně ho ale zlikvidujete daleko dřív...

Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 900ml džemu
Doba přípravy: Více než hodinu
Máčení: celou noc
P
Zavařenina Francouzská

Ingredience

    • 1 kg zralých meruněk, rozpůlených a vypeckovaných
    • 2,5cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
    • 220 g krupicového cukru

Příprava jídla

1. Půlky meruněk rozkrojte ještě na dva nebo tři kousky a ty vložte do hluboké mísy. Přimíchejte zázvor i cukr, přikryjte a nechte přes noc na chladném místě.

2. Směs přemístěte do velkého hrnce s těžkým dnem a za pomalého míchání přiveďte k varu. Zvyšte plamen; džem by měl zhoustnout, ale jenom tak, aby pořád stékal z vařečky. Vařte osm až deset minut; míchejte hlavně ke konci, aby se směs nepřipalovala.

3. Dejte džemu pár minut na vychladnutí. Přelijte do sterilizovaných nádob a nechte úplně zchladnout. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20x sladké meruňky

Želírovací prostředky a jejich použití při přípravě domácích džemů a marmelád

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Džem je fantastický, skvěle chutná a krásně provoněl celou kuchyň. Ještě jsem k němu přidala šťávu z jedné limetky.

Přidat komentář