Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Povidlové taštičky

Do taštiček patří ta nejlepší povidla! U kupovaných dávejte pozor na to, aby byla vyrobená z čerstvých švestek.
Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
32 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 7 minut
P
Cukroví Česká

Ingredience

    • 300 g polohrubé mouky
    • 2 vejce
    • sůl
    • 1 bílek
    • 250 g švestkových povidel
    • 200 g másla
    • 60 g strouhanky
    • moučkový cukr na posypání

Příprava jídla

1 Mouku nasypte na vál, v jejím středu udělejte důlek, do něj vyklepněte vejce, přidejte 60 ml vody, špetku soli a zpracujte na tužší těsto.

2
Těsto tence vyválejte a nakrájejte na čtverečky o hraně zhruba 7 centimetrů. Doprostřed každého dejte menší lžičku povidel, okraje potřete bílkem, přeložte do obdélníku a pevně stiskněte. Hotové taštičky vařte asi sedm minut ve vroucí, mírně osolené vodě. Sceďte.

3 Polovinu másla rozpusťte v pánvi a osmahněte na něm strouhanku. Taštičky podávejte posypané cukrem, opečenou strouhankou a přelité zbývajícím rozpuštěným máslem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

16x povidla a co s nimi!

Přidat komentář