Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čočková polévka do termosky

I polévku můžete vzít sebou na výlet.

Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
+ 2 hodiny na namáčení čočky
PT1H
Vaření 1:00
Polévka Česká

Ingredience

    • 250 g čočky, přebrané a propláchnuté
    • 2 l zeleninového vývaru
    • 2 cibule, oloupané, jedna najemno nakrájená
    • 1 mrkev, oloupaná, přepůlená
    • 2 lžíce másla
    • 3 lžíce hladké mouky
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 1 lžička sušené majoránky + čerstvá na ozdobu
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Čočku aspoň na 2 hodiny namočte. Pak ji v hrnci zalijte vývarem, přidejte celou cibuli a mrkev, přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a mírně vařte 30–40 minut, až čočka změkne. Vyjměte cibuli i mrkev.

2 Na másle doměkka osmahněte pokrájenou cibuli, zasypte ji moukou a umíchejte světlou jíšku. Za stálého míchání ji přidejte do polévky a dalších dvacet minut vařte. Dochuťte solí, česnekem, majoránkou a pepřem. Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou a s opečenými kostičkami housky.

NĚCO NAVÍC
Pro zrychlení přípravy můžete použít předvařenou čočku. Do polévky také lze přidat trochu nastrouhané kořenové zeleniny. A pokud máte rádi husté polévky, polovinu rozmixujte tyčovým mixérem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Novoroční menu

Novoroční menu

Svačina na zimní výlet

Svačina na zimní výlet

Čočkový salát s červenou cibulí a balkánským sýrem

Čočková polévka s kari

Hustá čočková polévka

Česká kuchyně – polévky

REKLAMA

Přidat komentář