Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky

Někdo jí miluje, někdo jí nemusí, ale rozhodně patří do zlatého fondu českých jídel.
Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
1 hodina na chlazení knedlíčků, vaření 2 hodiny
P
Polévka Česká

Ingredience

    • 400 g kuřecích drobů, křídel, odřezků
    • 200 g kořenové zeleniny (asi půlka většího celeru, 3 větší mrkve, 2 petržele), očištěné
    • 1 cibule
    • snítka petrželky
    • 6 kuliček černého pepře + 3 kuličky nového koření
    • sůl

    Na játrové knedlíčky
    • 250 g drůbežích jater, odblaněných a omytých
    • 250 g kuřecích prsíček
    • 175–200 g strouhanky zalité asi 50 ml mléka
    • 4 žloutky
    • 1 lžíce nasekané petrželky
    • 1–2 lžičky sušené majoránky
    • 3 stroužky česneku, prolisované
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Kuřecí maso, polovinu celeru, dvě mrkve, jednu petržel, cibuli, petrželku a koření dejte do 1,5 litru studené vody, přiveďte k varu a nechte mírně probublávat asi 2 hodiny.

2
Mezitím připravte knedlíčky: kuřecí játra a prsíčka rozmixujte, přidejte strouhanku namočenou v mléce, osolte, opepřete, přidejte žloutky, petrželku, majoránku a prolisovaný česnek. Promíchejte a nechte asi hodinu v ledničce.

3 Vývar proceďte, uvařenou zeleninu vyhoďte. Polévku vraťte zpět na plotýnku a přiveďte k varu. Čerstvou mrkev, celer a petržel pokrájejte na drobné kostičky a vhoďte do vývaru. Pomocí dvou lžiček tvarujte z játrové hmoty malé nočky a vařte je ve vývaru, dokud nevyplavou; stačit by mělo pět minut. Polévku dochuťte solí a pepřem, přidejte posekanou čerstvou petrželku a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jak na dokonalý vývar

Přidat komentář