Švestkový perník

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Švestkový perník

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 30 minut

Suroviny

- 200 g hrubé mouky (můžeme použít ½ celozrnné pšeničné mouky, pokud se nám zdá být těsto moc tekuté přidáme víc mouky)
- 150 ml medu
- 3 vejce
- 200 g bílého jogurtu
- 2 menší lžičky kořenící směsi do perníku (Vitana)
- 1 vrchovatá lžíce medoviny (může být i rum, popř. voda)
- 2 vrchovaté lžíce prášku do pečiva (sody)
- 8 - 10 středních švestek
Připravíme si švestky – vypeckujeme je a rozřízneme na polovinu. Oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Med utřeme se žloutky tak, aby vznikla světle žlutá směs, pak přidáme po lžících jogurt a nakonec přilijeme medovinu a zašleháme koření. Do tekuté směsi přidáváme postupně přesátou mouku a nakonec zbytek mouky smíchaný s práškem do pečiva. Na závěr do těsta jemně zamícháme tuhý sníh. Těsto vlijeme na plech (cca o velikosti malé remosky – průměr cca 21 cm), ve které je připravený pečící papír. Na povrch těsta poklademe poloviny švestek (dužinou nahoru). Moučník pečeme cca při 180°C asi 30 minut.

Obchod Apetit