Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Švestkový perník

Popis receptu: 
Recept vznikl náhodou. Potřebovala jsem spotřebovat zbylý bílý jogurt a měla jsem po ruce švestky. Díky jogurtu je moučník vláčný.
Autor: Petra Kolářová
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    - 200 g hrubé mouky (můžeme použít ½ celozrnné pšeničné mouky, pokud se nám zdá být těsto moc tekuté přidáme víc mouky) - 150 ml medu - 3 vejce - 200 g bílého jogurtu - 2 menší lžičky kořenící směsi do perníku (Vitana) - 1 vrchovatá lžíce medoviny (může být i rum, popř. voda) - 2 vrchovaté lžíce prášku do pečiva (sody) - 8 - 10 středních švestek

Příprava jídla

Připravíme si švestky – vypeckujeme je a rozřízneme na polovinu. Oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Med utřeme se žloutky tak, aby vznikla světle žlutá směs, pak přidáme po lžících jogurt a nakonec přilijeme medovinu a zašleháme koření. Do tekuté směsi přidáváme postupně přesátou mouku a nakonec zbytek mouky smíchaný s práškem do pečiva. Na závěr do těsta jemně zamícháme tuhý sníh. Těsto vlijeme na plech (cca o velikosti malé remosky – průměr cca 21 cm), ve které je připravený pečící papír. Na povrch těsta poklademe poloviny švestek (dužinou nahoru). Moučník pečeme cca při 180°C asi 30 minut.
REKLAMA

Přidat komentář